Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od tedna do tedna

Objava: 18. 05. 2019 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.05.2019 / 13:50

Od tedna do tedna

RIM Zadnji dan 21. plenarnega zasedanja Mednarodne zveze vrhovnih redovnih predstojnic od 6. do 10. maja z naslovom »Sejalke preroškega upanja« se je več kot 820 sester iz 80 držav srečalo s papežem Frančiškom.
Srečanje vrhovnih redovnih predstojnic

RIM Zadnji dan 21. plenarnega zasedanja Mednarodne zveze vrhovnih redovnih predstojnic od 6. do 10. maja z naslovom »Sejalke preroškega upanja« se je več kot 820 sester iz 80 držav srečalo s papežem Frančiškom. »Naj vas ne bo strah, če vas je malo!« jih je opogumil in se z njimi pogovoril o vprašanjih ženskega diakonata, nenadomestljivi vlogi žensk v Cerkvi, zvestobi nauku, ekumenizmu in primerih zlorab redovnic. Dejal je, da se je treba boriti tudi proti zlorabam vesti in moči. »Prosim: da služenju, ne suženjstvu,« je dejal. I. V.


Odločitve glede diakonis še ne bo kmalu

Vatikan Papež Frančišek je 7. maja med letom iz Severne Makedonije odgovoril tudi na novinarsko vprašanje o možno­sti diakonskega posvečenja žensk. Leta 2016 je ustanovil komisijo z nalogo, da preuči službo diakonis v prvih stoletjih Cerkve. Povedal je, da se člani komisije do neke točke strinjajo, vendar med njimi ni soglasja o zakra...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh