Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evropa brez kompasa

Ivan Štuhec
Za vas piše:
Ivan Štuhec
Objava: 01. 06. 2019 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.05.2019 / 10:32

Evropa brez kompasa

V evropski parlament se je uvrstilo devet različnih političnih skupin in deseta skupina, v kateri je 28 poslancev, ki bi jih v našem domačem kontekstu uvrstili med neodvisne ali neopredeljene.

V evropski parlament se je uvrstilo devet različnih političnih skupin in deseta skupina, v kateri je 28 poslancev, ki bi jih v našem domačem kontekstu uvrstili med neodvisne ali neopredeljene. Že to, da iz Slovenije nismo poslali v to skupino nobenega, me tolaži. Sicer pa evropski parlament še nikoli ni bil tako razcefran, kot bo tokrat. Kaj to pomeni za Evropo? Nič dobrega. V globalnem smislu ima Evropa svoje nasprotne igralce v ZDA, kjer še vedno dominirata dve stranki; Kitajsko, ki ima eno samo zveličavno stranko, in Rusijo, ki ima enega samega oligarha. Evropa je nasproti teh treh velesil popolnoma samoblokirana v odločanju. Medtem ko bomo iskali evropsko soglasje po demokratični poti, bodo vsi drugi že zdavnaj naredili tisto, kar bodo hoteli.

Po eni strani je res, da ekstremi na desni in na levi niso slavili. Hkrati pa je tudi res, da se je povečala tako druščina ALDE&R kot Zeleni, ki predstavljajo skupaj vrednostno in idejno najbolj pretočno in mavrično združbo. T...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh