Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj je zdaj vprašanje?

Objava: 20. 07. 2019 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 17.07.2019 / 11:05

Kaj je zdaj vprašanje?

O odločbi ustavnega sodišča, ki zahteva, da se javnoveljavni program v osnovnih šolah, ki so obvezne za vse državljane, enako financira v državnih in zasebnih šolah, je bilo prelito toliko črnila, da ni kaj bistvenega dodati.

O odločbi ustavnega sodišča, ki zahteva, da se javnoveljavni program v osnovnih šolah, ki so obvezne za vse državljane, enako financira v državnih in zasebnih šolah, je bilo prelito toliko črnila, da ni kaj bistvenega dodati. Ne spomnim se, da bi bila kdajkoli do sedaj v samostojni Sloveniji pravna stroka tako prepričljivo enotna, kot je v tem primeru. Še tisti pravniki, ki jih je minister Pikalo poklical na pomoč, niso postregli z resnimi argumenti, ki bi jih preostali morali upoštevati.

Sam sem bil v strokovni parlamentarni skupini, ki je v času Cerarjeve vlade pripravila stališče za državni zbor. Na prvi seji je bilo popolnoma jasno, da bo v tej zadevi odtehtalo samo in zgolj politično kupčkanje moči. Mnogi so verjeli, da ne bo tako. Nekateri se ne morejo načuditi, da je na koncu tako. Premier Šarec se bo nekega dne moral vprašati, komu služi. Ali državljanom te države ali tistim, ki bi to državo radi spremenili nazaj v svoj izgubljeni komunistični fevd. Da bo prav šolst...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh