Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zvonik se je podrl

Objava: 27. 07. 2019 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.07.2019 / 12:06
Zvonik se je podrl

Zvonik se je podrl

Italijansko mesto Benetke vsako leto obišče okrog 25 milijonov turistov, ki občudujejo kanale, mostove, palače, trge in ozke uličice.


Italijansko mesto Benetke vsako leto obišče okrog 25 milijonov turistov, ki občudujejo kanale, mostove, palače, trge in ozke uličice. Mestu daje značilno podobo tudi opečnat samostoječi zvonik ob baziliki sv. Marka. A ta je le kopija prvotnega zvonika, ki so ga udari strele, potresi in zob časa tako načeli, da se je 14. julija 1902 porušil.

»Včeraj dopoldne malo pred 10. uro se je podrl 98,6 metrov visok, na samem poleg cerkve v Benetkah stoječi, leta 1178 dogotovljeni stolp, po celem svetu znani Campanile di San Marco. Razpoke so opazili že pred dvema dnevoma in dali izprazniti trg, vsled česar se bržkone nihče ni smrtno ponesrečil. Podrl je Loggetto in del Palazzo reale. Na trgu je sedaj 30 metrov visok kup razvalin. Provzročena škoda je vsled uničenih umetnin neprecenljiva. Stolp sv. Marka je bil ena najlepših točk divnih Benetk. Sicer zunaj ni imel posebnih...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh