Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

p. Jože Rupnik

Za vas piše:
p. Viktor Arh
Objava: 24. 08. 2019 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.08.2019 / 09:25
p. Jože Rupnik

p. Jože Rupnik

V Gospodu je 13. avgusta po težki bolezni zaspal duhovnik dominikanskega reda p. Jože RUPNIK, OP, kaplan v župniji Žalec. Pogrebna maša je bila v petek, 16. avgusta, v žup­nijski cerkvi v Žalcu, po njej pa pogreb na žalskem pokopališču.


V Gospodu je 13. avgusta po težki bolezni zaspal duhovnik dominikanskega reda p. Jože RUPNIK, OP, kaplan v župniji Žalec. Pogrebna maša je bila v petek, 16. avgusta, v žup­nijski cerkvi v Žalcu, po njej pa pogreb na žalskem pokopališču. Na veliki šmaren zvečer so se v žalski cerkvi od sobrata Jožeta poslovili dekanijski duhovniki.

Pri družini Rupnik, po domače pri Palaretovih, je bilo prve dni februarja 1944 gotovo veselo, kajti 31. januarja se je v celjski bolnišnici rodil prvorojeni sin Jože. Starša Martin in Matilda, roj. Frišek, sta kmetovala na veliki kmetiji v Zalogu, v župniji Dramlje. Takrat je bila še vojna, toda oče je imel že blizu 60 let in ni bil več vojni obveznik, zato je bil doma. Gospodarili so preudarno, kajti v naslednjih letih družba kmetom ni bila naklonjena. Jožetu se je čez dve leti pridružil še brat Franci, in sestra, ki je umrla že v otr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh