Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Velikanka s črtastimi očmi

Za vas piše:
Ivan Esenko
Objava: 07. 09. 2019 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.09.2019 / 12:42
Velikanka s črtastimi očmi

Velikanka s črtastimi očmi

Ko sta si pomlad in poletje podajala roke, so se oglasili murni, ki so podnevi in ponoči peli slavo prijaznemu letnemu času.


Ko sta si pomlad in poletje podajala roke, so se oglasili murni, ki so podnevi in ponoči peli slavo prijaznemu letnemu času. V predjesenskem času ne bomo poslušali murnov, pač pa čričke, ki se že nekaj časa oglašajo v vrtovih. Murni in črički spadajo med kobilice, zanimivo skupino žuželk, ki so v poznem poletju in jeseni vedno bolj opazne. Veliko vrst kobilic se je skozi vroče poletje razvijalo skrito v rastlinju. Kot ličinke so se hranile v travi, in ker so bile majhne in varovalno obarvane, jih še opazili nismo. Zdaj, posebno ob sončnem vremenu nas z rezgetajočo pesmijo opozarjajo nase in skačejo pred nami, ko hodimo po travi.

Egipčanska kobilica (Anacridium aegyptium) živi pri nas samo na Obali in na Krasu. Pogostejša je na hrvaški obali in otokih, sicer pa, kot pove njeno ime, izvira iz severne Afrike. Tudi na Bližnjem vzhodu je domača. Kot nakazuje že njena...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh