Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj pa verouk?

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 21. 09. 2019 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.09.2019 / 09:59

Kaj pa verouk?

V Sloveniji velika večina otrok obiskuje javne šole, v zasebnih se jih šola manj kot en odstotek, še manjše pa je število tistih otrok, ki se šolajo doma (0,18 %).

V Sloveniji velika večina otrok obiskuje javne šole, v zasebnih se jih šola manj kot en odstotek, še manjše pa je število tistih otrok, ki se šolajo doma (0,18 %). Čeprav jih je malo, pa se vendar vse več družin odloči za to možnost. Takšni starši (večinoma so to matere) poleg skrbi za gospodinjstvo prevzamejo še skrb za otrokov učni uspeh.

Kaj pa verouk? Ste že kdaj pomislili, da bi svoje otroke verouk učili kar doma? »Saj je vendar jasno, da verouk brez verske vzgoje v družini ne more otroka vzgojiti v kristjana,« beremo na spletni strani ene od naših župnij. Staršem predlagajo, naj poleg tega, da otroke pošiljajo k verouku, skupaj z otroki obiskujejo nedeljsko mašo in gojijo družinsko molitev.

Biti kristjan je bistveno več kot le znati našteti deset zapovedi, šest resnic in sedem glavnih grehov. Pomembno je, da kristjan ni sam, ampak da svojo vero živi skupaj z drugimi. Otrokovo občestvo so ob dopoldnevih predvsem njegovi sošolci in ko se družijo še v župnijski...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh