Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Davo Karničar (1962–2019)

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 28. 09. 2019 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 27.09.2019 / 08:53

Davo Karničar (1962–2019)

V večnost se je poslovil alpinist, ekstremni smučar, gorski reševalec, predvsem pa mož in oče štirih otrok Davo Karničar.

V večnost se je poslovil alpinist, ekstremni smučar, gorski reševalec, predvsem pa mož in oče osmih otrok Davo Karničar. Z osvajanjem najvišjih vrhov sveta, s predavanji, fotografijami, filmi in knjigami nam je kazal veličino gora in približeval lepoto plezanja. Na svoj način je »plezal« tudi v ponedeljek, 16. septembra. V bližnjem gozdu v neposredni bližini doma na Jezerskem je splezal na jesen, da bi delal t. i. jesenov vejnik. Drevo se je prelomilo in mu vzelo življenje. Bog je imel z njim drugačne načrte.

»Ljubezen do sočloveka, svojih otrok, domovine, Boga in do skrajnih naporov sem se navadil imenovati Alpinizem,« je zapisal v svojem knjižnem prvencu. Davovo alpinistično pot poznamo ne le Slovenci, pozna jo ves svet. Bil je prvi na svetu, ki je smučal z vrha Everesta, in prvi, ki je presmučal najvišje vrhove vseh sedmih celin. Opravil je čez 1500 alpinističnih tur. »Preprosto moram gor, poklican sem, da to naredim. Imel sem srečo, da sem v hribih 'gor zrasel', da sta...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh