Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ponudimo resnično izkušnjo svetega

Objava: 28. 09. 2019 / 22:00
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 25.09.2019 / 06:35
Ponudimo resnično izkušnjo svetega

Ponudimo resnično izkušnjo svetega

V začetku meseca je kardinal João Braz de Aviz, prefekt Kongregacije za ustanove posvečenega življenja in družbe apostolskega življenja, obiskal Slovenijo ob praznovanju 150. obletnice ustanovitve Kongregacije šolskih sester sv. Frančiška Kristusa Kralja.


V začetku meseca je kardinal João Braz de Aviz, prefekt Kongregacije za ustanove posvečenega življenja in družbe apostolskega življenja, obiskal Slovenijo ob praznovanju 150. obletnice ustanovitve Kongregacije šolskih sester sv. Frančiška Kristusa Kralja. Za medije je odgovoril na nekaj vprašanj o izzivih sodobnega redovništva.


Kakšno je stanje redovništva v današnjem svetu, ki se naglo spreminja …

Danes je na svetu oz. v vsej Cerkvi okrog 800.000 posvečenih moških in žensk v približno 2.000 redovih. Znotraj teh so tudi svetne ustanove, red devic, eremiti, gre torej za skupino posvečenih, ki se med seboj zelo razlikujejo. Razlike so tudi glede na celine. Evropa ima predvsem dve veliki težavi. Število članov zelo upada, v zadnjem času še posebej, ni več duhovnih poklicev, morda tudi zaradi velikega upada rojstev v mnogih deželah in ker mnogi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh