Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

A pri vas tudi zbirate trgovčeve nalepke?

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 05. 10. 2019 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.10.2019 / 05:29

A pri vas tudi zbirate trgovčeve nalepke?

Greš z otroki v trgovino, nič hudega sluteč, ko ti na blagajni nenadoma poleg računa v roke nasujejo še celo kopico nekih nalepk, za katere nisi prosil.

Greš z otroki v trgovino, nič hudega sluteč, ko ti na blagajni nenadoma poleg računa v roke nasujejo še celo kopico nekih nalepk, za katere nisi prosil. Verjetno vam je znano.

Kaj storiti? Pustiti otrokom, da jih zbirajo? Ko pa vendar vsi vemo, da je to samo trgovski trik, s katerim prek naših otrok pritiskajo na nas, da bi kupili čim več, točno v tej trgovini.

A po drugi strani se otroci iz zbiranja nalepk (ali kar pač delijo) lahko tudi marsičesa naučijo: skrbnosti in vestnosti, radodarnosti ob menjavanju s prijatelji ali sošolci, pa tudi potrpljenja, ko nikakor, ne z menjavo ne z nakupi, ne dobijo manjkajočega. Predvsem pa se učijo razumeti, da starši ne bomo kupili vsega samo zaradi nalepk. Česar se moramo potem seveda tudi držati, kar ob vztrajno prosečih otroških očeh tudi ni vedno lahko. Veliko je, skratka, odvisno od nas.

Sama nad takšnimi zbiralnimi manijami najprej nisem bila niti malo navdušena. Trgovec, kjer opravimo večino nakupov, vsako leto...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh