Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Elektronske igrače: da ali ne?

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 05. 10. 2019 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 03.10.2019 / 12:26

Elektronske igrače: da ali ne?

Televizija, računalnik, pametni telefon so staršem pogosto v pomoč, delujejo kot nekakšna varuška, saj se otroci bo njih povsem umirijo.

Televizija, računalnik, pametni telefon so staršem pogosto v pomoč, delujejo kot nekakšna varuška, saj se otroci bo njih povsem umirijo. Vendar imajo veliko močnejši vpliv na možgane, kot si mislimo.

Otroci so danes v zelo zgodnji dobi obkroženi z elektronskimi napravami, igračami, ki oddajajo zvoke in barve in jih malčki izredno hitro osvojijo. »Še ne dolgo nazaj je otrok imel na posteljici metuljčke in zvončke, njegovi možgani so se počasi privajali na življenje tega sveta. Zdaj ima marsikatera posteljica, kahlica in otroška miza monitor, ki oddaja zvoke in barve. Otrok jih obvlada, še preden shodi, dobro ve, kje je gumb, da se oglasi krava. Starši mislijo, kako pameten je, vendar to ni inteligentnost, možgani si le zapomnijo, kaj je treba narediti,« navaja terapevt Miha Kramli.


Vir prehranjevalnih motenj

Izpostavljenost utripajočim in piskajočim igračam povzroči, da otroci zamenjujejo dražljaje in dogaja se, da dveletni otroci brez teh napra...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh