Jesensko kosilo
Jesensko kosilo
Cvetačna juha z rumenjaki
Cvetačna juha z rumenjaki
Cvetačo operemo, odstranimo zelene dele in natrgamo na manjše cvetke. Zalijemo z vodo, osolimo z žličko soli in kuhamo, da zavre. Ko se cvetača zmehča, dodamo muškatni orešek ter juho odstavimo. Posebej razmešamo kislo smetano, kurkumo in tri rumenjake. Vlijemo v juho in spasiramo s paličnim mešalcem.
Koščki govejega mesa, dušeni na zelenjavi
Meso narežemo na 2 x 2 cm velike koščke. Zelenjavo narežemo na tanke rezine. Meso na olju popečemo do sive barve. Osolimo s pol žličke soli. Dodamo na tanke rezine narezano zelenjavo, pokrijemo in segrejemo do vretja. Nato znižamo temperaturo na polovico in pokrito dušimo pol ure.
Med tem liter in pol vode osolimo z žličko soli. V njej skuhamo testenine.
Jabolčni puding
4 jabolka
vaniljev puding
2 žlici sladkorja