Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jesensko kosilo

Objava: 19. 10. 2019 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.10.2019 / 13:12
Jesensko kosilo

Jesensko kosilo

Cvetačna juha z rumenjaki


Cvetačna juha z rumenjaki

Cvetačo operemo, odstranimo zelene dele in natrgamo na manjše cvetke. Zalijemo z vodo, osolimo z žličko soli in kuhamo, da zavre. Ko se cvetača zmehča, dodamo muškatni orešek ter juho odstavimo. Posebej razmešamo kislo smetano, kurkumo in tri rumenjake. Vlijemo v juho in spasiramo s paličnim mešalcem.


Koščki govejega mesa, dušeni na zelenjavi

Meso narežemo na 2 x 2 cm velike koščke. Zelenjavo narežemo na tanke rezine. Meso na olju popečemo do sive barve. Osolimo s pol žličke soli. Dodamo na tanke rezine narezano zelenjavo, pokrijemo in segrejemo do vretja. Nato znižamo temperaturo na polovico in pokrito dušimo pol ure.

Med tem liter in pol vode osolimo z žličko soli. V njej skuhamo testenine.


Jabolčni puding

4 jabolka
vaniljev puding
2 žlici sladkorja

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh