Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Posebna in poslednja sodba

Za vas piše:
Peter Štumpf
Objava: 02. 11. 2019 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.10.2019 / 11:06

Posebna in poslednja sodba

Sveto pismo govori o sodbi vsakega človeka v trenutku smrti, po drugi strani pa se navaja poslednja sodba, ko bo ob koncu sveta Kristus prišel sodit žive in mrtve.

Sveto pismo govori o sodbi vsakega človeka v trenutku smrti, po drugi strani pa se navaja poslednja sodba, ko bo ob koncu sveta Kristus prišel sodit žive in mrtve. Ali to pomeni, da bo vsakdo podvržen dvojni sodbi?

Lep pozdrav,

Pavel


Vaše vprašanje se nanaša na »posebno sodbo« takoj po smrti in »poslednjo sodbo« ob drugem Kristusovem prihodu. Nova zaveza govori o obeh sodbah (prim. Lk 16,22; 23,43; Mt 25, 31-46).

Posebna sodba: Takoj po smrti vsak človek v »posebni sodbi« prejme v svoji neumrljivi duši večno plačilo. Ta sodba namreč postavi njegovo življenje v odnos do Kristusa – ali prek očiščeva­nja v vicah ali s takojšnjim vstopom v nebeško blaženost ali pa s takojšnjim pogubljenjem za vekomaj (prim. KKC 1022). Papež Benedikt XVI. nas opozori, da sodnik ni kdor koli: ne angeli, ne duhovi, ne umrli, nobena kozmična energija. Sodnik je samo eden: On, Jezus Kristus; prvi in poslednji, samo on, ki je kralj vsega stvarstva...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh