Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Eno najlepših obdobji v mojem življenju«

Objava: 16. 11. 2019 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 13.11.2019 / 11:48

»Eno najlepših obdobji v mojem življenju«

Lahko rečem, da je bilo to eno najlepših obdobij v mojem življenju, ko sem zelo intenzivno živel s to slovensko teološko mladino, ki sem jo spoznaval.

kardinal Franc Rode, predavatelj v pokoncilskem obdobju:

Lahko rečem, da je bilo to eno najlepših obdobij v mojem življenju, ko sem zelo intenzivno živel s to slovensko teološko mladino, ki sem jo spoznaval. Naloga, ki sem jo čutil v sebi, je bila, da širim obzorja slovenskim bogoslovcem, ki so seveda bodisi zaradi zgodovine bodisi zaradi režima, ki je tedaj vladal v Sloveniji, bili precej ozko usmerjeni in utesnjeni. In jaz sem prišel k njim z besedo svobode. In hotel sem utrditi v njih krščansko zavest, zavest o odličnosti krščanstva, krščanske vere, da bi brez kompleksov lahko tudi potem pričevali zanjo v slovenski javnosti.


Franc Kralj, študent v času izključitve fakultete:

Ko so fakulteto izključili, smo morali vsak dan na zasliševanje na Karlovško cesto 16, kjer so preverjali naš poklic. Ta preizkušnja, kakor je bila huda sama na sebi, nas je silila, da si premislil, za kaj se odločaš. S tem so nas nehote utrjevali v naši odločitvi. Nekatere so...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh