Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ponosni na naše mlade

Za vas piše:
Manica Ferenc
Objava: 23. 11. 2019 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.11.2019 / 11:14

Ponosni na naše mlade

Ne boste verjeli! Prejšnji teden sta osrednji slovenski televiziji, nacionalna in komercialna (RTV SLO in POP TV), namenili pozornost »posebni« temi: vernosti med mladimi.

Ne boste verjeli! Prejšnji teden sta osrednji slovenski televiziji, nacionalna in komercialna (RTV SLO in POP TV), namenili pozornost »posebni« temi: vernosti med mladimi. Izpostavili so raziskavo o vernosti, ki so jo opravili na univerzi St. Mary's v Londonu in jo objavili marca 2018. V Sloveniji se je 62 % mladih opredelilo za verujoče, kar nas skupaj z Avstrijo, Litvo in Poljsko umešča med evropske države z najvišjim deležem mladih, ki verujejo. Pogosto v mednarodnih raziskavah »šepamo« nekje zadaj, tokrat smo v samem vrhu.

Zakaj je ta podatek za Slovenijo presenetljiv? Zlasti pa: Zakaj nekatere moti in vznemirja? Zakaj želijo iz te raziskave, namesto da bi poudarili pomen spoštovanja vrednot in iskanja življenjskega smisla med mladimi, izpeljati »ugotovitev«, češ da se višja stopnja religioznosti povezuje ne samo z desno politično opcijo, temveč tudi z višjimi stopnjami nacionalizma!? Prikazati želijo, da je biti veren nekaj nazadnjaškega, zaostalega, skrajnega. Zakaj m...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh