Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Žebljico na glavico

Objava: 23. 11. 2019 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.11.2019 / 11:18

Žebljico na glavico

V naši državi smo priče kopičenju zakonov in pravil, ki omejujejo državljansko ustvarjalnost in svobodo na eni strani in na drugi strani puščajo vrednostno praznino tam, kjer bi morali preventivno preprečevati uničujoča dejanja do sebe, drugih in celotne skupnosti.

V naši državi smo priče kopičenju zakonov in pravil, ki omejujejo državljansko ustvarjalnost in svobodo na eni strani in na drugi strani puščajo vrednostno praznino tam, kjer bi morali preventivno preprečevati uničujoča dejanja do sebe, drugih in celotne skupnosti. Svoboda je postala pretveza za barabije in za zaščito posameznikove vesti, ki misli, da se mu ni treba ozirati na skupnost kot celoto. Dobro načelo svobode se zlorablja za iluzije, ki jih vedno znova proizvaja politični oportunizem. Takšna iluzija je bil komunizem, takšna iluzija je današnji Meščev levičarski populizem, takšna iluzija so Šarčevi novi obrazi, takšna iluzija je Židanova rdečo zelena lubenica in Kučanova nova teorija o tem, kako je berlinski zid padel na obe strani, vzhodno in zahodno.

Radio Ognjišče /komentator dr. Ivan Štuhec


Nekaj pa nam mora biti jasno: tudi če imamo na oblasti škodljivce ali vaške zabavljače, od Kučana dalje pa do Šarca, je samostojna Slovenija...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh