Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vrata je odprl knjižni sejem!

Za vas piše:
UO SKS
Objava: 30. 11. 2019 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.11.2019 / 10:26

Vrata je odprl knjižni sejem!

Med torkom, 26. novembra, in nedeljo, 1. decembra, se v Cankarjevem domu v Ljubljani predstavljajo založniki na Slovenskem knjižnem sejmu.

Med torkom, 26. novembra, in nedeljo, 1. decembra, se v Cankarjevem domu v Ljubljani predstavljajo založniki na Slovenskem knjižnem sejmu. Na enem kraju je čez sto založb na ogled in v nakup postavilo knjižno bero zadnjih let, na stojnicah je tudi kar dva tisoč letošnjih novih knjižnih naslovov. Ob knjižni ponudbi se bo v šestih dneh zvrstilo čez 300 dogodkov, na njih se obiskovalci srečujejo z avtorji, spoznavajo knjige in razmišljajo o aktualnih temah.

Na največji sejem knjige v državi letos vabi podoba Valentina Vodnika, enega najpomembnejših predstavnikov razsvetljenstva na Slovenskem, kajti letos mineva 200 let od njegove smrti. V Fokusu bo Evropa, saj razsvetljenstvo velja za temelj modernega obdobja evropske kulture. V gosteh pa bo tudi Murska Sobota, ker obhajamo stoto obletnico priključitve Prekmurja matični domovini.

Letos je posebno pozornost pritegnila raziskava Knjiga in bralci – Bralna kultura in nakupovanje knjig v Sloveniji v letu 2019 (avtorji razi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh