Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tudi v polni malhi ni dovolj za vse

Za vas piše:
Matej Kovač
Objava: 07. 12. 2019 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.12.2019 / 13:34

Tudi v polni malhi ni dovolj za vse

Sprejetje državnega proračuna za leti 2020 in 2021 je pokazalo, da ima Marjan Šarec kar dve rezervni koalicijski stranki.

Sprejetje državnega proračuna za leti 2020 in 2021 je pokazalo, da ima Marjan Šarec kar dve rezervni koalicijski stranki. Stranka Levica se je v prvem letu Šarčevega vladanja obnašala kot nad-koalicijska stranka. S proti-kapitalistično retoriko je dosegla spremembo davčne zakonodaje za podjetja, ni pa ji uspelo blokirati spremembe dohodninske lestvice. Pri mešanju megle okrog ukinitve dodatnega zdravstvenega zavarovanja bo verjetno še sodelovala. Sedaj so glasovali proti proračunu, ker so preračunali, da jim v prihodnje opozicijsko pozerstvo lahko koristi. Njihova podpora gospodarjem Šarčeve vlade ta trenutek tudi ni več potrebna, saj je podporo proračunu zagotovila druga rezervna koalicijska stranka – Jelinčičeva SNS.

Provladni mediji nas sedaj prepričujejo, da je uspeh že to, da je proračun sprejet, ter da je to znamenje, da država normalno deluje. V resnici pa proračuna v času gospodarske rasti sploh ni težko sprejeti. Večina proračunskih izdatkov je vnaprej določenih z...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh