Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Trajnice pod drevesi

Za vas piše:
Bernarda Strgar Schulz
Objava: 02. 02. 2019 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.02.2019 / 14:58
Trajnice pod drevesi

Trajnice pod drevesi

Drevesa imajo v vrtu neprecenljivo vrednost. Predstavljajo prostorsko ogrodje, dajejo senco ter zavetje za ptiče in druge koristne organizme, ki so v vrtu sestavni del bivalnega okolja.


Drevesa imajo v vrtu neprecenljivo vrednost. Predstavljajo prostorsko ogrodje, dajejo senco ter zavetje za ptiče in druge koristne organizme, ki so v vrtu sestavni del bivalnega okolja. Vloga dreves v vrtovih kakor tudi na javnih površinah postaja ob podnebnih spremembah še toliko bolj pomembna, saj ustvarjajo v prostoru naravni hlad, kar je v vročih poletnih dneh izjemno pomembno in dobrodošlo. Poleg tega so pomembna pri tvorbi kisika v ozračju in na splošno pri čiščenju le tega. Dodatna lastnost dreves je, da iz zemlje črpajo vodo, ki bi sicer odtekla v kanale. Seveda pa dreves ne sadimo kar vsepovprek ali katerakoli. Niso vsa drevesa za vse kraje in za vse rastne razmere.

Ko se za drevo na novo odločimo, ga kaj radi posadimo kar v trato, kar se zdi na prvi pogled najenostavnejše. Pa ni tako. Prav dobro je, če pod njegovo krošnjo posadimo manjše grmovnice ali t...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh