Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vojaki-gardisti na proslavi Univerze

Za vas piše:
dr. Anton Stres
Objava: 14. 12. 2019 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 11.12.2019 / 13:29

Vojaki-gardisti na proslavi Univerze

Peščici slovenskih razumnikov gre v nos navzočnost uniformiranih vojakov predsedniške častne garde ob podelitvi najvišjega državnega odlikovanja Univerzi v Ljubljani.

Peščici slovenskih razumnikov gre v nos navzočnost uniformiranih vojakov predsedniške častne garde ob podelitvi najvišjega državnega odlikovanja Univerzi v Ljubljani. Zato so se pred dnevi s posebno protestno izjavo obregnili ob predsednika republike in rektorja univerze, ker predsednik republike ni povozil svojega protokola in rektor ni spodil slovenskih vojakov iz Gallusove dvorane Cankar­je­vega doma, kjer je bila izročitev državnega priznanja univerzi ob njeni stoletnici.

Vojska in policija sta dva bistvena pridevka vsake države. Z njima državljanom zagotavlja varnost: policija varnost znotraj države in vojska varnost pred zunanjimi napadalci. To je njuno osnovno poslanstvo. Brez njiju oblast ne more ohranjati varnosti in vladavine prava. Zato je z vidika državotvornosti podcenjevanje in črnjenje varnostnih sil naravnost rušilno in do države sovražno dejanje. Varnostne sile so vedno prva tarča vseh prekucnikov, vstajnikov in prevratnikov (revolucionarjev). To spada skup...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh