Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

O rubriki Slovenci v zgodovini

Objava: 09. 02. 2019 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 13.02.2019 / 13:59

O rubriki Slovenci v zgodovini

Družina začenja novo redno rubriko – Slovenci v zgodovini. Poživi naj našo zavest o lastni narodni zgodovini, naj nas razgiblje z zanimivimi vprašanji: Od kdaj smo Slovenci?

Družina začenja novo redno rubriko – Slovenci v zgodovini. Poživi naj našo zavest o lastni narodni zgodovini, naj nas razgiblje z zanimivimi vprašanji: Od kdaj smo Slovenci? Kašen je bil naš prostor, preden je postal slovenski? V katerih državah smo živeli? Kaj vse nas je oblikovalo v času, da Slovenci danes smo, kar smo?

Večkrat so namigovali, da Slovenci nimamo svoje zgodovine, da smo statisti v zgodovini drugih, večjih narodov. Mi sodimo drugače. Naslov Slovenci v zgodovini ima dva pomena. Slovenci smo bili v zgodovini pogosto res predmet, s katerim so ravnali drugi: krvaveli smo v tujih vojnah, na našem hrbtu so se lomila kopja drugih. Toda Slovenci v zgodovini pomeni tudi, da smo delovali iz sebe in zase, ustvarili kaj svojega, izoblikovali ob tem svoj duhovni obraz. Tem jedrom slovenske istovetnosti bo nova rubrika namenila več pozornosti: slovenski jezik in v njem posredovana pesem, duhovnost in omika, cerkve in romanja so združevali slovenske de...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh