Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zimsko vrtnarjenje– poganjki detelje

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 16. 02. 2019 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.02.2019 / 13:05
Zimsko vrtnarjenje– poganjki detelje

Zimsko vrtnarjenje– poganjki detelje

Poganjki lucerne (alfalfa) in redkvice so nam že znani. Pomenijo poživitev zimskega jedilnika z encimi in življenjsko močjo.
Kanapeji s piščancem in poganjki detelje

    4 kosi kruha
    skodelica poganjkov detelje
    2 stroka česna
    skutni namaz
    sol po potrebi
    zravnana žlička paprike v prahu (po želji)
    ostanki pečenega piščanca
    zgoščen balzamični kis (ni nujno)
    malo poganjkov za okras
Kruh narežemo na kose. Poganjke detelje splaknemo in sesekljamo. Česen drobno sesekljamo ali stisnemo. Oboje zmešamo s skutnim namazom, solimo, dodamo sladko papriko, lahko tudi čili ali sesekljano okisano papriko ter namažemo na kruhke. Piščanca narežemo na rezine in porazdelimo po kruhkih. Če nam je kaj namaza ostalo, ga damo na piščanca in pokrijemo s poganjki. Pokapamo z zgoščenim balzamičnim kisom.

Poganjki deteljes pečeno bučo in ocvirki

    ½ kg buče hokaido
    2 kuhani rdeči pesi
    skodelica poganjkov detelje ali lucerne
    žlica ocvirkov z mastjo
    2...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh