Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kam z dotrajanimi nabožnimi predmeti?

Za vas piše:
Franc Šuštar
Objava: 23. 02. 2019 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.02.2019 / 13:53

Kam z dotrajanimi nabožnimi predmeti?

Kam naj damo nabožne predmete, ki so dotrajani? Težko jih je vreči v smeti ali ogenj, poseben problem so predmeti iz plastike.

Kam naj damo nabožne predmete, ki so dotrajani? Težko jih je vreči v smeti ali ogenj, poseben problem so predmeti iz plastike. Hvala za odgovor!
Terezija

Spoštovana gospa Terezija!

V vsaki hiši in vsakem stanovanju imamo kristjani vrsto nabožnih predmetov. Zelo radi z njimi okrasimo svoje domovanje ali se z njimi tudi obdarimo. Ti predmeti nas spominjajo na našo tesno povezanost z Bogom, z Jezusom na križu, z Božjo Materjo Marijo in našimi svetniškimi prijatelji. Imamo tudi vrsto stvari, ki jih uporabljamo pri molitvi (rožni venci, knjižice, slike, kipi, podobice …); ti predmeti so posebej izraz ali izpoved naše vere. Mnogi predmeti nas spominjajo tudi na vero naših staršev, starih staršev ter vsega našega rodu.

Čeprav so ti predmeti včasih zelo preprosti in morda ceneni, imajo lahko veliko vrednost v svojem verskem pomenu in svoji zgodovini kot kulturna dediščina. Zato je pri vsaki taki stvari potrebno pomisliti na njihov globlji pomen. Vča...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh