Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ob osmem marcu

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 07. 03. 2020 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.03.2020 / 14:17

Ob osmem marcu

Na zakonski skupini smo se žene pogovarjale o tem, kdaj nam je težko izkazovati spoštovanje svojim možem in kako razumemo slavni Pavlov stavek, naj bo žena podrejena svojemu možu.

Na zakonski skupini smo se žene pogovarjale o tem, kdaj nam je težko izkazovati spoštovanje svojim možem in kako razumemo slavni Pavlov stavek, naj bo žena podrejena svojemu možu. Ugotovila sem, da postanemo nespoštljive, kadar se čutimo preobremenjene, nerazumljene, takrat svoj stres stresemo na bližnje, največkrat pač na može. Sklenila sem, da moramo za to, da bomo možem bolj zmogle pokazati, da jih cenimo, bolje poskrbeti same zase. Žene smo mojstrice v žrtvovanju samih sebe za družino in hitro pozabimo, da nismo le mame in žene, ampak tudi ženske.

V krščanskem svetu mednarodni dan žensk obeležujemo s svetovnim molitvenim dnevom žensk. Organizira ga mednarodno ekumensko gibanje, ki v osrčje molitve postavlja stiske žensk, mater in otrok v posameznih državah. Letos je v ospredju Zimbabve, kjer so po smrti diktatorja Mugabeja in novi oblasti, ki ni prinesla potrebnih sprememb, ženske tiste, ki vabijo k spravi in miru v državi. Za geslo so izbrale Jezusove besede: »Vzemi sv...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh