Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako iz majhnega zraste veliko

Za vas piše:
Mihaela Kalamar
Objava: 09. 05. 2020 / 22:00
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 11.05.2020 / 09:01

Kako iz majhnega zraste veliko

Pri Trstenjakovih iz Stročje vasi pri Ljutomeru je iz manjše mešano usmerjene zrasla sadjarska kmetija z inovativnimi proizvodi 

Sadjarstvo pri Trstenjakovih v prleški pokrajini izvira s kmetijske tradicije, ki jo je začel Janezov oče Ivan. Družina se je namreč prvotno ukvarjala z vinogradništvom, gojenjem sadik ribeza in bezga, poljedelstvom, perutninarstvom in živinorejo. Ivan, priznan vinar, je gojil željo, da bi njegov sin prevzel kmetijo in se usmeril v vinogradništvo. A Janeza ukvarjanje z majhno mešano kmetijo ni popolnoma pritegnilo, saj ga je zanimalo nekaj več. Morda naključje ali pa niti ne je bilo, da mu je oče pred več kot dvajsetimi leti dal nekaj sto kilogramov slabega grozdja, ki ni bilo primerno za vino, da je lahko iz njega naredil sok. »To so bile moje želje, prvič pa me je zares pritegnilo, ko sem nekaj podobnega videl na neki kmetiji v Avstriji in sem si rekel, da bi to rad delal,« se Janez spominja začetkov. Oče sprva ni verjel, da bo sin uspel prodati sok, ko pa se je to zgodilo, je to sprožilo zdravo tekmovalnost med njima. Janez prizna, da mu je bilo nedvomno v veliko pomoč pri prodaj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh