Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev v številkah

Za vas piše:
David Kraner
Objava: 11. 01. 2020 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 08.01.2020 / 09:54

Cerkev v številkah

Publikacija Slovenske škofovske konference Letno poročilo Katoliške cerkve v Sloveniji 2019 predstavlja na enem mestu veliko poslanstvo, ki ga Cerkev uresničuje preko (nad)škofij, župnij, redovnih skupnosti, katoliških društev in drugih ustanov, ki so v službi naših ljudi.

Publikacija Slovenske škofovske konference Letno poročilo Katoliške cerkve v Sloveniji 2019 predstavlja na enem mestu veliko poslanstvo, ki ga Cerkev uresničuje preko (nad)škofij, župnij, redovnih skupnosti, katoliških društev in drugih ustanov, ki so v službi naših ljudi. S tem dokumentom želimo predstaviti slovenskim katoličanom dejavnosti, ki so jih opravili v minulem letu, širši slovenski javnosti pa naše poslanstvo, ki je oznanilo evangelija Jezusa Kristusa.

Pomoč pri tem so številne pobude slovenskih vernikov, ki jih uresničujejo v naših občestvih. Kakor je izpostavil ljubljanski nadškof metropolit in predsednik SŠK msgr. Stanislav Zore v uvodniku Letnega poročila, smo lahko ponosni, da »ljudje v stiski prepoznajo v Katoliški cerkvi kraj, kamor se lahko zatečejo po topel obrok ali nasvet, kjer starši lahko ponudijo svojim otrokom kakovostno vzgojno in zdravo izobraževalno okolje ter da mnoge Slovenke in Slovenci lahko živijo svojo nacionalno pripadnost p...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh