Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Oko za oko?

Za vas piše:
Matej Kovač
Objava: 11. 01. 2020 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.01.2020 / 11:05

Oko za oko?

Maja in junija lani so ZDA obtožile Iran za organizacijo napadov na šest tankerjev v Omanskem zalivu, 20. junija pa je Iranska revolucionarna garda sestrelila ameriško izvidniško letalo brez posadke (dron).

Maja in junija lani so ZDA obtožile Iran za organizacijo napadov na šest tankerjev v Omanskem zalivu, 20. junija pa je Iranska revolucionarna garda sestrelila ameriško izvidniško letalo brez posadke (dron). Predsednik Trump je najprej odobril povračilne vojaške akcije, potem pa jih je preklical. Uradni razlog za preklic povračilnih akcij ni znan. Trump je v svojem slogu izjavil, da se je morda kak­šen iranski general zmotil, ko je ukazal streljati na dron.

28. decembra je bil v raketnem napadu na iraško bazo v mestu Kirkuk ubit ameriški pogodbeni delavec, ranjeni pa so bili še štirje ameriški vojaki in dva iraška vojaka. Napad je izvedla ena od iraških šiitskih milic, ki jih oborožuje in financira Iran. V povračilo so ZDA iz zraka napadle položaje teh milic v Iraku in Siriji, kjer naj bi ubili 25 ter ranili 55 borcev. Šiitske milice so s svojimi političnimi podporniki odgovorile z napadom na ameriško veleposlaništvo v Bagdadu. Po prihodu marincev sta ambasado zaščitili tudi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh