Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jezuit med zvezdami in na ledeni Antarktiki

Za vas piše:
David Ahačič
Objava: 13. 06. 2020 / 22:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 10.06.2020 / 12:03
Jezuit med zvezdami in na ledeni Antarktiki

Jezuit med zvezdami in na ledeni Antarktiki

Guy Consolmagno je jezuit in znanstvenik, direktor Vatikanskega observatorija, ki je pred leti šest tednov v nemogočih pogojih na južnem tečaju iskal padle meteorite.


Guy Consolmagno je jezuit in znanstvenik, direktor Vatikanskega observatorija, ki je pred leti šest tednov v nemogočih pogojih na južnem tečaju iskal padle meteorite. O izkušnjah »papeževega astronoma« in njegovem razumevanju odnosa med znanostjo in vero beremo v knjižni novosti Ali bi krstili Nezemljana?

Kolikokrat so kristjanom (in drugim vernikom) posmehljivo očitali, da je vera nekaj nerazumnega; sam sem kot diplomant Teološke fakultete pogosto slišal, da na tej fakulteti sploh ni resnega študija, ni prave znanosti. Teologija je »znanost o veri oz. o Bogu« in uporablja številne znanstvene metode, z veliko mero ponižnosti pa mora seveda predpostaviti, da imata vera in znanost vendarle povsem samosvoje zakonitosti in obe lastni pomembni vlogi v človeškem življenju. Vera noče odgovarjati na znanstvena vprašanja, ampak na vprašanja smisla življenja, odnosov, vr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh