Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lepo je biti mlad

Za vas piše:
Manica Ferenc
Objava: 20. 06. 2020 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 17.06.2020 / 08:39

Lepo je biti mlad

V teh dneh, ko se stanje v družbi po pandemiji covida-19 počasi vrača v ustaljene tire, še vedno pa smo v negotovosti, kaj nas čaka v prihodnosti, se veliko govori o tem, kako je ta čas prizadel posamezne segmente družbe.

V teh dneh, ko se stanje v družbi po pandemiji covida-19 počasi vrača v ustaljene tire, še vedno pa smo v negotovosti, kaj nas čaka v prihodnosti, se veliko govori o tem, kako je ta čas prizadel posamezne segmente družbe. Med ranljive skupine poleg starostnikov zagotovo spadajo otroci. Slovenija sicer sodi med države, kjer je za otroke in njihove pravice razmeroma dobro poskrbljeno. Kljub temu v Sloveniji živi v revščini 45.000 otrok in narediti moramo vse, da se to število ne le ne bo povečalo, temveč se bo zmanjševalo.

Pandemija je otroke še posebej prizadela. Čez noč je doma ostalo 87.000 predšolskih otrok, več kot 184.000 osnovnošolcev ter 37.000 dijakov srednjih šol. Mnogi od njih žal ne živijo v idealnih domovih … Tudi zato sem z zanimanjem prisluhnila pogovoru na nacionalni televiziji, kjer sta o položaju otrok in njihovih pravicah prijazno kramljali predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) Darja Groznik in voditeljica Ksenja Horvat. V ZPMS tako kot v d...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh