Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ujeti v predsodke

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 20. 06. 2020 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.06.2020 / 10:59

Ujeti v predsodke

Predsodki so splošne neutemeljene in nepreverjene predstave o nečem, na primer o skupini ljudi. Imamo jih vsi, pa če se jih zavedamo ali ne.

Predsodki so splošne neutemeljene in nepreverjene predstave o nečem, na primer o skupini ljudi. Imamo jih vsi, pa če se jih zavedamo ali ne. Predsodki so gonilo rasizma, ki neti upore po vsem svetu, in gonilo nesposobnosti dialoga med »levimi« in »desnimi« v Sloveniji. Zaradi predsodkov spregledamo edinstvenost in dostojanstvo človeka in postanemo slepi za resnico.

Pri svojih otrocih v zadnjem času opažam, da se jih je prijel predsodek, da imajo Italijani koronavirus. Zelo se že veselim, da bomo šli po koncu nevarnosti okužb spet v Italijo in srečali kakšnega prijaznega domačina. Spoznavanje drugačnih je namreč edini način, da se predsodkov znebimo.

O svojih izkušnjah z rasizmom v Sloveniji je za Našo družino iskreno spregovorila mama dveh temnopoltih otrok, Jasna Gabrovšek. Predstavljamo tudi družino Koprivc iz novomeške škofije, ki je letos prejela odličje sv. Jožefa. Nataša in Martin imata kar enajst otrok in rušita predsodke o velikih družinah.

Želim s...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh