Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Žebljico na glavico

Objava: 27. 06. 2020 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.06.2020 / 08:28

Žebljico na glavico

Čeprav je podoba države po zaslugi RTVS in večine medijev, ki vlečejo kontinuiteto iz nekdanjega totalitarizma, tik pred zlomom, je resnica bolj obetavna.

Čeprav je podoba države po zaslugi RTVS in večine medijev, ki vlečejo kontinuiteto iz nekdanjega totalitarizma, tik pred zlomom, je resnica bolj obetavna. Imamo predsednika države, ki želi biti predsednik vseh državljanov, imamo vlado, ki zna voditi državo, parlament zmore vlad­no večino, ki se ne da ustrahovati nasilju nestrpnosti in laži, imamo nekaj strank, ki vztrajajo pri vrednotah osamosvojitve. K sreči še obstaja parlamentarna demokracija, ki nas mora, kljub okužbi s slovenskim koronavirusom v obliki finančno in organizacijsko dobro vodenih, vendar vsebinsko praznih parad nestrpnosti in predsodkov, voditi po poti, za katero smo se odločili pred tridesetimi leti.

Časnik.si /zgodovinar in publicist dr. Stane Granda


Spomeniki, obeležja in imena ulic, cest, mest ter šol niso nikoli vred­nostno nevtralni. Odražajo pogojenost obdobja, ko so bili postavljeni. Sodobne ustavne demokracije, ki temeljijo na človekovem dostojanstvu, v svojem osrč...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh