Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Strokovnjaki za fašizem

Za vas piše:
Matej Kovač
Objava: 11. 07. 2020 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.07.2020 / 11:56

Strokovnjaki za fašizem

Ko so vzhodnonemški komunisti poskušali preprečiti svojim državljanom pobeg na Zahod, so zgradili antifašistični zaščitni zid (Antifaschistischer Schutzwall), bolj znan kot berlinski zid.

Ko so vzhodnonemški komunisti poskušali preprečiti svojim državljanom pobeg na Zahod, so zgradili antifašistični zaščitni zid (Antifaschistischer Schutzwall), bolj znan kot berlinski zid. Podobno še danes mnogi levičarski politiki, ko jih zaskrbi zavzetost in pripadnost njihovih pristašev, zaženejo v javnosti bojni klic proti fašizmu.

Včasih tudi neuspešno, kot se je nedavno pripetilo hrvaškim socialnim demokratom. Poskusili so izkoristiti dejstvo, da je bil hrvaški državni praznik dan protifašistične borbe (22. junija) ravno v sredini predvolilne kampanje, in so s protifašistično retoriko začinili velik del svojih predvolilnih nastopov. Doživeli so hud poraz, ker jim ni uspelo pritegniti številnih levosredinskih volivcev, da bi se udeležili volitev, hkrati pa jim je del volilne podpore prevzela še bolj leva koalicija »Možemo«, ki je izpostavljala predvsem ekološke teme in je osvajala srca urbanih levih volivcev z borbo proti zagrebškemu županu Bandiću.

Avtoritarna...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh