Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

(Ne)kultura odmetavanja in brezbrižnosti

Bogdan Dolenc
Za vas piše:
Bogdan Dolenc
Objava: 18. 01. 2020 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.01.2020 / 09:41

(Ne)kultura odmetavanja in brezbrižnosti

Najlepša božična pesem, ki je leta 1818 prvič zazvenela v Oberndorfu pri Salzburgu, izvirno prinaša tudi naslednjo, manj znano kitico: Tiha noč, sveta noč.

Najlepša božična pesem, ki je leta 1818 prvič zazvenela v Oberndorfu pri Salzburgu, izvirno prinaša tudi naslednjo, manj znano kitico: Tiha noč, sveta noč. V njej se je nocoj razlila na ljudi vsa moč Očetove ljubezni. V njej je Jezus kot brat milostno objel ljudstva sveta.
Jezus s svojim prihodom objema ljudstva sveta. Človeštvo je odrešeno v objemu dveh ročic Deteta iz Betlehema, v objemu dveh rok, pribitih na križ. Božič prinaša sporočilo edinosti, zedinjenja človeštva.

K misli o edinosti se vračamo v teh dneh, ko obhajamo teden molitve za edinost kristjanov (od 18. do 25. januarja). Molimo in se srečujemo ob jaslicah s prošnjo, da bi Jezus milostno objel in zedinil kristjane, ki smo še vedno razdeljeni med seboj.

V teh dneh bomo brali o tem, kako se je apostol Pavel kot eden od 276 brodolomcev na ostankih razbite ladje okoli leta 60 rešil na obale Malte. O gostoljubnih domačinih, takrat še poganih, je Luka v Apostolskih delih zapisal pohvalo: »Domačini so na...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh