Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Revolucija nežnosti

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 18. 01. 2020 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.01.2020 / 12:08

Revolucija nežnosti

Novorojenček s svojo krhkostjo, ranljivostjo in nedolžnostjo v nas rodi nežnost: dobrohoten pogled, nežen dotik, miren smehljaj.

Novorojenček s svojo krhkostjo, ranljivostjo in nedolžnostjo v nas rodi nežnost: dobrohoten pogled, nežen dotik, miren smehljaj. Začudenje, kako nebogljeni smo ljudje, ko se rodimo. Popolnoma smo odvisni od nežne in vztrajne skrbi staršev. Znanstveniki celo ugotavljajo, da nežen dotik in objem v dojenčkih spodbudi celo vrsto telesnih reakcij, zaradi katerih bo v življenju uspešnejši in srečnejši.

Nežnosti pa ne potrebuje le dojenček, ampak vsak izmed nas. Papež Frančišek govori celo o teologiji nežnosti: nežnost, ki nam govori o Bogu. »Danes je bolj kot kadarkoli prej potrebna revolucija nežnosti. Ta nas bo rešila,« je dejal leta 2018 na nekem srečanju. Zahodna kultura močno poudarja učinkovitost, samozadostnost in tekmovanje, pa vendar hrepenenje po nežnosti ostaja v nas, zato je priložnost, da kristjani svetu ponudimo prav to: sočutje, usmiljenje, nežnost. Dr. Barbara Simonič, zakonska in družinska terapevtka, je zapisala: »Nežnost podira trde zidove strahu in sramu in od...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh