Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svoboda, ki ne izpolnjuje

Klemen Čeligoj
Za vas piše:
Klemen Čeligoj
Objava: 01. 08. 2020 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2020 / 12:03

Svoboda, ki ne izpolnjuje

V Netflixovi nadaljevanki Družba (The Society) se najstnikom uresniči to, za kar so bili prepričani, da je njihova največja želja: postanejo svobodni.

V Netflixovi nadaljevanki Družba (The Society) se najstnikom uresniči to, za kar so bili prepričani, da je njihova največja želja: postanejo svobodni. Ni jim več treba poslušati zoprnih staršev, nihče ne nadzoruje, kaj in koliko pijejo, najljubšo hrano lahko v trgovini vzamejo kar brezplačno in celo v domači protestantski cerkvi lahko pripravijo divjo zabavo. A začetno vznemirjenost in evforijo kmalu nadomestita skrb in nezadovoljstvo.

Zdi se mi, da smo tudi mi kdaj podobni najstnikom iz te nadaljevanke. Vse, kar si želimo oz. se nam zdi, da si želimo marsikateri dan med letom, je dopust. Sanjamo o toplem soncu, hladni pijači ali sladoledu, pa o dnevih, ko zjutraj ne potrebujemo budilke in nas zvečer ne skrbi preveč, če ostanemo predolgo pokonci. Skratka, sanjamo o svobodi. Po nekaj dnevih dopusta pa marsikdo ugotovi, da vse le ni tako sanjsko. Da svoboda, če se ne potrudimo, kaj hitro postane praznina. Ta pa gotovo ne osrečuje.
Začeli smo z mladimi, končajmo pa s stare...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh