Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vsaj polkna duše pustimo odprta

Igor Vojinovič
Za vas piše:
Igor Vojinovič
Objava: 22. 08. 2020 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 19.08.2020 / 07:51

Vsaj polkna duše pustimo odprta

Tone Kerin, misijonar: Izkoristiti vsak trenutek, Silva Matos, psihoterapevtka: Pomemben je izvor, Blaž Romih: Člen verige nasmejanih, Karmen Smodiš, ilustratorka: Zdaj bova pa blagoslavljala!

Tone Kerin, misijonar: Izkoristiti vsak trenutek

O ja, vedrina je moja sopotnica skozi življenje. Zakaj? Ker je z mano in v meni Bog. Vedrino mi vedno jemlje neizkoriščen čas in nedokončano delo. Sama po sebi ne traja dolgo. Ohranjam in povrnem si jo tako, da grem zvečer kramljat v cerkev pred tisto utripajočo lučko in ko se z Jezusom pogovoriva po domače. Takrat je vedrine ogromno. Ljudje na Madagaskarju, med katerimi živim, pa tudi sicer po Afriki, so videti pogosto vedri in veseli. Vzrok za to je njihov neprestani boj za preživetje in v tem boju Malgaši čutijo, da jim je podarjen vsak trenutek. Zato ga želijo vedro izkoristiti, ker vedo, da je življenje lepo.


Silva Matos, psihoterapevtka: Pomemben je izvor

V svoji zadnji knjigi Izviri vedrine (založba Družina) pišem prav o tem: zame je vedno pomembno, da se v odnosih, v katerih se znajdem, stvari odvijajo tako, da se ljudje dobro počutijo, da sporočam tisto, kar začutim, da je ne samo zame,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh