Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Župnija kot dom

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 22. 08. 2020 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.08.2020 / 12:34

Župnija kot dom

Ob premestitvah duhovnikov smo se v neki družbi pogovarjali o spremembah, ki jih opažamo v Cerkvi, o spremembah, ki bi si jih želeli, kje vidimo svoje mesto in kje svojo nemoč, nemoč župnikov in struktur.

Ob premestitvah duhovnikov smo se v neki družbi pogovarjali o spremembah, ki jih opažamo v Cerkvi, o spremembah, ki bi si jih želeli, kje vidimo svoje mesto in kje svojo nemoč, nemoč župnikov in struktur. Spraševali smo se, ali se mladi, mlade družine, verni priseljenci vključijo v življenje župnije. Ali jih znamo pritegniti? Jih kdo sploh povabi? Da moramo tudi v župniji podobno kot doma ves čas preverjati, ali je evangelij v naši skupnosti živ, ali je Bog res glavni v naši župnijski skupnosti in v naših družinah. In da ni nič hudega, če ugotovimo, da smo malce zašli. Vsaka kriza je priložnost. Prepir v družini pokaže, da nekaj »ne štima«, stagnacija v župniji pokaže, da potrebujemo svež veter Svetega Duha.

Česa pa se lahko naučimo iz koronavirusne krize? Judovski rabin A. Goshen-Gottstein je v okviru projekta Coronaspection intervjuval verske voditelje sedmih veroizpovedi iz 15 držav o duhovnih izzivih, ki nam jih je prinesel novi koronavirus. Njihovi odgovori so z...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh