Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tokrat brez sladice

Objava: 19. 09. 2020 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.09.2020 / 13:04
Tokrat brez sladice

Tokrat brez sladice

Jesenska zelenjavna juha z gobami, Piščanec z ajdovo kašo in jajčevci


Jesenska zelenjavna juha z gobami

Sestavine za 4 osebe

za tri prgišča suhih gob
¼ pora
2 korenčka
2 krompirja
1 manjša čebula
2 ščepca šetraja
nekaj vejic peteršilja
olje
sol


Piščanec z ajdovo kašo in jajčevci

Sestavine za 4 osebe

4 piščančje prsi
3 dl ajdove kaše
1 čebula
1 večji malancan (jajčevec)
3 večji sveži paradižniki ali 400 g spasiranih paradižnikov
dve žlici olja
bazilika (sveža ali suha)
sol
poper


Priprava:
Jesenska zelenjavna juha z gobami

Zelenjavo operemo in po potrebi olupimo. Suhe gobe za 10 minut namočimo v hladno vodo. Krompir in korenje narežemo na manjše kockice. Por in čebulo narežemo na kolobarčke in še nekoliko sesekljamo. Namočene gobe odcedimo in grobo sesekljamo. Na dveh žlicah olja prepražimo zelen...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh