Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Uspešna nadloga

Za vas piše:
Ivan Esenko
Objava: 26. 09. 2020 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.09.2020 / 05:40
Uspešna nadloga

Uspešna nadloga

Prestopna leta nase že pregovorno opozarjajo z nezaželenimi pojavi v naravi, kot so na primer čezmerno namnoženi majski hrošči ali druga bitja, ki jih raje ne bi videli v svoji bližini.


Prestopna leta nase že pregovorno opozarjajo z nezaželenimi pojavi v naravi, kot so na primer čezmerno namnoženi majski hrošči ali druga bitja, ki jih raje ne bi videli v svoji bližini. Hroščeva leta smo jih nekoč imenovali ali ljudsko »kebrova«. Vendar dandanes majskih hroščev še zdaleč v naravi ni toliko, kot jih je bilo nekoč, ko smo jih ob hroščevi letini nabirali za kokoši, ki so potem nosile jajca kot za stavo. V naših krajih imamo prišleke, ki so bistveno uspešnejši od vseh hroščev, ki jih premore vsa naša narava.

Španski lazar (Arion lusitanicus) je vsem dobro poznana vrtna nadloga. Njegova domovina je Iberski polotok, zato ga nekateri imenujejo španski, pa tudi portugalski lazar. V naše kraje so ga zanesli s transporti zelenjave. Kljub temu da lazarji veljajo za nočne živali, jih letos zlahka srečamo tudi sredi belega dne. Namnožili so se v tolikšni mer...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh