Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako pomemben je denar?

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 25. 01. 2020 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.01.2020 / 11:22

Kako pomemben je denar?

Premožen direktor, ki ga je nagovoril zgled matere Terezije, je hotel pustiti svoje delo in razdati premoženje, mati Terezija pa mu je dejala: »Nikar, ne prodajajte vsega!

Premožen direktor, ki ga je nagovoril zgled matere Terezije, je hotel pustiti svoje delo in razdati premoženje, mati Terezija pa mu je dejala: »Nikar, ne prodajajte vsega! Potrebujemo direktorje, ki preživljajo svoje družine, v katerih bodo zrasli svetniki!« Zaradi Jezusovih besed, da gre »laže kamela skozi šivankino uho, kakor bogataš pride v Božje kraljestvo« (Mt 19,24), morda kdo misli, da je denar nekaj slabega. Kdor pa odlomek prebere bolj pozorno, vidi, da Jezus kritizira tiste, ki so na denar navezani bolj kot na Boga; tiste, ki se jim »imeti« zdi pomembneje kot »biti«.

Ko pride do denarja, nihče ne ostane hladen. Denar v nas zbudi ogromno čustev: od zamere, strahu, krivde, ljubosumja, sramu. Denar je menda na prvem mestu med razlogi za spore med zakonci. Med otroki v šoli je veliko primerjanja: kdo nosi katere znamke, kdo ima boljšo pametno uro, kdo gre z letalom na počitnice ... Če želimo, da naši otroci razvijejo zdrav odnos do denarja, je najbrž nujno, da se vpr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh