Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Načini prehranjevanja ptic

Za vas piše:
Ivan Esenko
Objava: 25. 01. 2020 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.01.2020 / 10:24
Načini prehranjevanja ptic

Načini prehranjevanja ptic

Ob nedeljah vodim v brunarici na Hribu v Živalskem vrtu Ljubljana zimske delavnice o krmljenju ptic in spoznavanju z vrstami pri krmilnici.


Ob nedeljah vodim v brunarici na Hribu v Živalskem vrtu Ljubljana zimske delavnice o krmljenju ptic in spoznavanju z vrstami pri krmilnici. Na svoj račun pridejo seveda tudi fotografi, saj se tako lahek foto ulov ne ponuja kar za vsakim vogalom; krmišče namreč ptice oblegajo. Ptice, med njimi tudi težko opazovane vrste, so se obiskovalcev zelo privadile, zato se jim lahko zelo približajo. Prete­klo nedeljo me je nekaj obiskovalcev, ki imajo doma tudi krmilnico, vprašalo, čemu v krmilnici potem, ko ptice pospravijo vsa semena, ni nobenih ostankov. Nekateri, ki so tudi sodelovali v pogovoru, pa so trdili ravno nasprotno: v krmilnici ostajajo prazne lupine. Pojasnil sem, čemu prihaja do tega, tema pa se mi je zdela vredna objave na tem mestu.

Verjetno je že vsakdo, ki ima izkušnje s hranjenjem ptic, ugotovil, da ptice iz družine sinic semena sončnic iz krmilnice odn...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh