Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prvo jesensko kosilo

Objava: 03. 10. 2020 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.10.2020 / 05:35
Prvo jesensko kosilo

Prvo jesensko kosilo

Trakci mletega mesa z ješprenjem in bučo, Millefoglie - tisočlistna sladica


Trakci mletega mesa z ješprenjem in bučo

Sestavine za 4 osebe
3 dl ješprenja
4 pleskavice
½ manjše hokaido buče
¼ žličke naribanega muškatnega oreška
dve žlici olja
sol
poper


Millefoglie - tisočlistna sladica

1 zmrznjen paketek listnatega testa
5 rumenjakov
2,5 zvrhani žlici moke
5 zvrhanih žlic sladkorja
½ l mleka
1 strok vanilije
sladkor v prahu za posipanje



Priprava:
Trakci mletega mesa z ješprenjem in bučo

Ješprenj damo kuhat v manjšo posodo. Prilijemo toliko vode, da je za debelino treh prstov višje od ješprenja. Osolimo s ½ žličke soli in pokrito skuhamo do mehkega. Bučko prerežemo na pol, ji izdolbemo peščišče, nato jo narežemo še na pol in olupimo. Dve četrtinki narežemo na kockice, ostalo lahko zamrznemo za drugič. Bučno meso damo v posodo,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh