Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Franc Šivic: Moje življenje s čebelami

Za vas piše:
Ana Pavlek
Objava: 10. 10. 2020 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.10.2020 / 12:18
Franc Šivic: Moje življenje s čebelami

Franc Šivic: Moje življenje s čebelami

Po številnih strokovnih člankih, predavanjih, knjigah o čebelarstvu, čebelarskih fotografijah je Franc Šivic ob svojem življenjskem mejniku, 80-letnici, izdal avtobiografijo Moje življenje s čebelami.


Po številnih strokovnih člankih, predavanjih, knjigah o čebelarstvu, čebelarskih fotografijah je Franc Šivic ob svojem življenjskem mejniku, 80-letnici, izdal avtobiografijo Moje življenje s čebelami. Ob tem jubileju je prejel nagrado Petra Pavla Glavarja. Vrsto let je bil tudi podpredsednik Čebelarske zveze Slovenije.

Franc Šivic nam v avtobiografiji svoje življenje s čebelami slika kot pravo čebelarsko odisejado. Ta se je začela pri stari mami v vasici Strahomer pri Igu, kjer je ujel prve tri roje in s tremi panji začel obetavno čebelarsko kariero.

Večkrat poudari, kako so ga čebele reševale stranpoti in bile orodje v Božjih rokah. Prav zato, ker je bil čebelar, mu je profesor na gozdarski fakulteti ponudil prakso v Švici, ki mu je prinesla izkušnje in poznanstva. Ob bogatem fotografskem gradivu svojo življenjsko pot prepleta z opisom strokovnih spozn...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh