Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Navdih za mnoge

Za vas piše:
Katarina Ropret
Objava: 17. 10. 2020 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.10.2020 / 05:48
Navdih za mnoge

Navdih za mnoge

Ob 30. obletnici smrti dr. Janeza Janeža dobivamo Slovenci še en manjkajoči delček, ki nam bo morda vendarle pomagal spoznati in doumeti veličino tega neverjetnega zdravnika in laiškega misijonarja z Dolskega pri Ljubljani.

Ob 30. obletnici smrti dr. Janeza Janeža dobivamo Slovenci še en manjkajoči delček, ki nam bo morda vendarle pomagal spoznati in doumeti veličino tega neverjetnega zdravnika in laiškega misijonarja z Dolskega pri Ljubljani. Njegovi sodelavci, pacienti in njihovi svojci s Tajvana, kjer je dr. Janež kot kirurg deloval kar 38 let, so strnili hvaležne spomine nanj v knjigi Veliki zdravnik Fan Fenglong – Oki, dr. Janez Janež. Po zaslugi Društva dr. Janeza Janeža, ki na Dolskem skrbi za Janeževo spominsko sobo, pa smo knjigo prav v teh dneh dobili tudi v izvrstnem slovenskem prevodu.

Že samo zapisi v predgovorih nas pustijo odprtih ust. »Če bi se tajvanski zdravniki od Okija naučili samo desetino duha predanosti, bi bilo to izjemno dragoceno,« je zapisal Chen Yongxing, predstojnik Bolnišnice sv. Marije v Luodongu, ki jo je na noge postavil prav dr. Janež.

»Ni bil misijonar, bil je angel, poslan iz nebes. Ni bil profesor medicine, vendar je vse življenje posvetil medicini...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh