Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ribe iz konzerve in živo srebro

Objava: 24. 10. 2020 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 26.10.2020 / 11:20

Ribe iz konzerve in živo srebro

Z uživanjem rib vplivamo celo na svoj inteligenčni kvocient

Z uživanjem rib vplivamo celo na svoj inteligenčni kvocient

Pozdravljeni. Strokovnjaki pravite, da bi morali jesti ribe večkrat na teden, vsaj dvakrat, enkrat da je premalo. Ali ste povsem pozabili na škodljivost živega srebra, ki ga vnesemo v telo z uživanjem rib? Ta ne škoduje le otrokom, ampak tudi odraslim. Koliko obrokov na teden naj po vašem namenimo ribam?

Simona iz Maribora


Gospa Simona, prisrčno pozdravljeni. Ribe prehranski strokovnjaki uvrščamo med živila, ki naj bi jih uživali v večjih količinah in pogosteje. Iz izkušenj in na podlagi rezultatov številnih večletnih študij prehranskih navad ljudi namreč lahko zaključimo, da sredozemska prehrana, v kateri so ribe pogosto na jedilniku, vpliva na dolgoživost in manj zdravstvenih težav v starosti.

S pogostim uživanjem rib vplivamo tudi na razvoj možganov v zgodnjem otroštvu, celo še v času zarodka, če ribe uživa nosečnica, in tako celo vplivamo na (svoj) inteligenčni kvoc...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh