Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zakaj so potrebne relikvije?

Za vas piše:
s. Barbara
Objava: 07. 11. 2020 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.11.2020 / 09:06

Zakaj so potrebne relikvije?

Ob razglasitvi Carla Acutisa za blaženega se sprašujem, zakaj so telesa oz. relikvije svetnikov izpostavljena v češčenje na viden način.

Ob razglasitvi Carla Acutisa za blaženega se sprašujem, zakaj so telesa oz. relikvije svetnikov izpostavljena v češčenje na viden način. Ali ne bi zadoščala preprosta molitev k njim v srcu?

Špela


Špela, hvaležna sem, da omenjaš bl. Carla Acutisa, junaka letošnjega oratorija, ki je zgled in navdih mnogim ljudem po svetu. Res bi se lahko k njemu, tako kot k mnogim drugim svetnikom, ki nas pričakujejo v nebesih, priporočali »na daljavo« oz. v svojih domovih, kot se pogosteje v obdobju karantene, a obisk groba s posmrtnimi ostanki te osebe ima za kristjane še dodaten pomen.

Svetnikovi posmrtni ostanki oz. relikvije nas konkretneje spominjajo na njegovo osebnost in življenje. Spominjajo nas na to, da smo tudi mi poklicani k svetosti v vsakdanu ter k večnemu življenju, ko bomo vstali s svojim telesom (prim. KKC št. 999). Naše telo je pri krstu namreč postalo tempelj Sv. Duha, ki je edini vir svetosti. On nas vabi, tako kot je tudi Carla, da s...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh