Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kimči in koruzni kruh brez glutena

Objava: 21. 11. 2020 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.11.2020 / 10:04
Kimči in koruzni kruh brez glutena

Kimči in koruzni kruh brez glutena

Kimči je korejska narodna jed iz fermentirane zelenjave z različnimi začimbami.


Kimči je korejska narodna jed iz fermentirane zelenjave z različnimi začimbami. Velja za nepogrešljivo prilogo, uporablja pa se tudi kot osnova za pripravo številnih jedi. Pravijo, da ima vsaka gospodinja svoj recept, kar pomeni, da v kimči lahko vmešaš zelo različno zelenjavo, gobe in celo meso. V osnovi sta redkev daikon in kitajsko zelje (pravilno kapus), v našem primeru pa smo ju zamenjali s črno redkvijo in zeljem. Moram priznati, da je originalna različica okusnejša, saj je tekstura bolj nežna. Dobra stran priprave kimčija je tudi, da je v nekaj dneh dovolj kisel, torej gotov.


Kimči

60 g grobe morske soli
2,5 dl vode
1,5 kg kitajskega zelja ali običajnega
0,5 kg redkve daikon (pivska redkev) ali črne
4 šalotke
4 stroki česna
2 žlici sveže naribanega ingverja
2 žlici mletega rdečega čilija
1 žlička svetli...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh