Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Priložnost korona krize

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 21. 11. 2020 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.11.2020 / 12:45
Priložnost korona krize

Priložnost korona krize

Vsak od nas je kot človek od Boga prejel »dediščino«, človeško bogastvo, ki smo ga dolžni uporabiti, da bi delali dobro v služenju Bogu in bratom.

Vsak od nas je kot človek od Boga prejel »dediščino«, človeško bogastvo, ki smo ga dolžni uporabiti, da bi delali dobro v služenju Bogu in bratom. Na to nas je ob nedeljski priliki o talentih, ki jih je gospodar razdelil služabnikom, opomnil papež Frančišek. Hkrati je ob svetovnem dnevu ubogih spodbudil, naj ne bomo sebični, temveč ponudimo roko revežu: »Glej reveže. Veliko jih je.« Že samo pandemija naj bi v skrajno revščino pahnila do 115 milijonov ljudi.

Čeprav je tržni kapitalizem po nekaterih podatkih svetovno revščino zmanjšal za 80 odstotkov, sveti oče opominja, da dokler bo ta družbenogospodarski sistem terjal eno samo žrtev in izločil enega samega človeka, se ne moremo veseliti univerzalnega bratstva. Svetovni dohodek znaša prek 11 tisoč dolarjev na osebo, pa vendar so med nami lačni bratje in sestre, mnogi nimajo strehe nad glavo, elektrike, pitne vode, možnosti šolanja … »Svet je bogat, pa vendar je okoli nas vedno več revežev,« pravi papež in spodbuja, da mora b...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh