Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Upad vere med maldimi

Za vas piše:
s. Barbara
Objava: 21. 11. 2020 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.11.2020 / 07:11

Upad vere med maldimi

Bojim se, da bo na mladinskih programih, kot je npr. oratorij, v župnijah po Sloveniji vse manj mladih, saj jih letošnje omejitve zaradi koronavirusa odvračajo od tega.

Bojim se, da bo na mladinskih programih, kot je npr. oratorij, v župnijah po Sloveniji vse manj mladih, saj jih letošnje omejitve zaradi koronavirusa odvračajo od tega. Še vedno pa upam, da upad ne bo prevelik. Kaj mislite vi?

animator Benjamin


Dragi Benjamin, to skrb delijo s tabo mnogi mladi ter odrasli znotraj Cerkve. Socialna distanca je s sabo prinesla tudi določene preizkušnje in skušnjave, ki pa se jim skupaj lahko upremo.

To so dokazali mladi sami na letošnjem srečanju v Stični in širom Slovenije, ko so se zbrali po dekanijah, kar je bil za koga še težji korak: »iti iz cone udobja«, kot pa bi bilo samo romanje v Stično. To je potrdil tudi škof Peter Štumpf, ki je pri sv. maši na ta dan mladim dejal: »Mladi, ki verujejo v Kristusa in mu sledijo, se ne dajo kar tako. [...] Zanje je postal koronavirus [...] celo izziv za iskanje načinov, [...] kako si še bolj pomagati na poti vere v Kristusa.«

Gotovo je to čas prečiščevanj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh