Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Klobase in salame

Objava: 28. 11. 2020 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 01.12.2020 / 06:37

Klobase in salame

Na kaj moramo biti pozorni, ko kupujemo salame, hrenovke, klobase in ostale mesnine

Na kaj moramo biti pozorni, ko kupujemo salame, hrenovke, klobase in ostale mesnine

Dober dan. V zimskem času pogosteje posegamo po klobasah, zato me zanima, kakšno je vaše mnenje o rakotvornem natrijevem nitritu v mesnih izdelkih. Je sploh mogoče kje dobiti sveže mesne izdelke brez tega škodljivega dodatka? Na kaj moramo biti pozorni, ko beremo etikete na salamah, hrenovkah, šunkah ipd.?

Milena iz Kamnika


Sveže meso je zelo slabo obstojno in v času, ko hladilniki, kaj šele zamrzovalniki niso bili na voljo, so ljudje iskali načine, da bi meso ohranili za kasnejši čas. Tako so že davno nazaj odkrili, da sol meso konzervira, mu doda prijeten okus, za nameček nekatere soli poskrbijo, da meso ohrani lepo rdečo barvo tudi po kuhanju in se meso teže pokvari. Kasneje smo ljudje posebnim solem dali ime nitrat oziroma nitrit. Pri predelavi svežega mesa v poltrajne in trajne izdelke običajno uporabljamo aditiv Na-nitrit, saj je njegova uporaba vel...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh